Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

Postat de Brindusa in Vita
13 Feb 2013 | 4975 vizualizari
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati de muschi de vita, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :)

Ingrediente

  • 300 g carne de vita, taiata bucati
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 3 cartofi fierti, taiati cuburi
  • 1 ceapa, toacata
  • 2 fire de praz, partea alba
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ramurica de rozmarin
  • cateva frunze de salvie
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se adauga morcovii, vinul si plantele aromate. Se pune cratita in cuptorul incalzit la 180 C.

Dupa jumatate de ora se verifica sa nu fi scazut lichidul. Daca a scazut se pune cate putina apa. Carnea se lasa la cuptor cam o ora, pana devine moale. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga si cartofii fierti in prealabil. Se amesteca usor, se sareaza si se pipereaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Postat de simona72

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate...

Citeste continuarea

Chiftelute umplute cu oua de prepelita (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Chiftelute umplute cu oua de prepelita (reteta video)

Puneti intr-un bol carnea,puneti peste ea ceapa,patrunjelul,si condimentele si amestecati toate ingredientele foarte bine. Luati cam o lingura de carne,turtiti-o cu palmele,si puneti in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2013, 18:54
gustoasa
la 13.02.2013, 18:57
la 13.02.2013, 18:58
Pana acum am facut aromatizata numai cu rozmarin,dar cred ca este foarte buna si cu salvie.
la 13.02.2013, 19:21
ce bunatate
la 13.02.2013, 20:01

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking