Tort 47

Postat de Constelatialeu in Torturi
8 Aug 2016 | 3176 vizualizari
Tort 47

Tortul asta 47 reprezinta varsta mea din bolentin, ca eu chiar nu realizez ca am trecut si acestprag, am senzatia ca-s o copilita, dar sa trecem peste asta si sa ma apuc sa zic ce am prestat.Ceva foarte simplu, fara batai de cap si sa se ajunga la toata gasca si eventuali musafiri.....

Ingrediente

  • cca 1.5 kg biscuiti fitness
  • 1 kg mascarpone
  • 1 kg crema finetti
  • 700 g smantana gasa peste 30% grasime
  • cca 300 ml lapte dulce
  • cca 2-3 linguri zahar pudra
  • Pentru sirop
  • cca 250 g zahar
  • 1 l apa
  • decor
  • mure
  • cca 1 l apa

Mod de preparare

Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30% grasime.Punem smantana intr-un bol inalt, adaugam si laptele sa diluam smantana, pentru ca riscam sa o transformam in unt daca o lasam asa groasa, adaugam si zaharul si mixam pana obtinem o frisca ferma. Intr-un alt castron incapator amestecam mascarponele cu finetti , apoi incorporam si frisca. Pastram cateva linguri de frisca pentru a decora tortul. Pregatim o tava cu dimensiunile de 45/35 cm, o tapetam cu folie alimentara, apoi incepem sa asezam biscuitii inmuiati in sirop, nu trebuiesc inmuiati mult deoarece biscuitii sunt destul de moi.Asezam primul strat de biscuiti, apoi intindem un strat de crema, apoi strat de biscuiti, strat de crema si tot asa pana terminam si biscuitii si crema. Deasupra intindem un strat subtire de crema si frisca ramasa si ne jucam cu o furculita sa facem un model deasupra. Ornam cu mure din padure, am gasit cateva , alea pe care le-a ratat ursul...dam tava la frigider pentru 24 de ore, apoi scoatem tortul din tava si e numai bun de taiat si mancat. La multi ani mie, sa-mi fie de bine....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 47" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2016, 12:26
Tort de 47 si picioare de 30.
la 08.08.2016, 12:32
Mutulica, ma faci sa rosesc......
la 08.08.2016, 12:50
Exact cum zice Mutulica )))))))))
la 08.08.2016, 12:58
Minunat, minunato! Sa ne traiesti veselie! Sa ne fii sanatoasa bucurie!
la 08.08.2016, 13:11
Delicios! Foarte faina si poza!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking