Tort "ciocolatos"

Postat de Adele in Dulciuri
13 Aug 2015 | 2703 vizualizari
Tort "ciocolatos"

A fost ziua piticului meu si nu puteam sa trecem peste, fara un tort, fie el si mic si modest ;;)

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 1 esenta vanilie.
  • 60 gr faina.
  • 1 praf de copt.
  • Crema (dobos)
  • 2 oua.
  • 2-3 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • 80 gr zahar.(pudra)
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 linguri cacaoa.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Decor :
  • frisca.
  • unt de arahide.

Mod de preparare

Blatul: Se mixeaza ouale (la temperatura caemerei) cu zaharul si putina sare,pana devin spumoase si isi schimba culoarea,se adauga faina si praful de copt ,impreuna cu esenta se amesteca cu o spatola de silicon de sus in jos pana se incorporeaza totul foarte bine ,se pune intr-o tava tapetata si se da la cuptor la 180° (pentru 15-20 de minute).Blatul se lasa la racit .

Crema se pregateste o oala cu apa se pune pe foc,intr-un vas termic se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana compozitia spumoasa.se pune pe baie de aburi si se mixeaza pentru cateva minute,se adauga cacaoa si se lasa la racit .Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul pudra se adauga ciocolata amara topita(racita ) ,Se unesc cele doua compozitii pana se obtine o crema pufoasa,se da la rece.

Blatul racit se taie in doua parti ,o parte se aseaza pe platou se insiropeaza (dupa gust) se adauga primul strat de crema,se pune si cealalta parte de blat se insiropeaza si se inveleste cu restul de crema ramas,se da la rece cateva ore,dupa care se imbraca in frisca si se decoreaza dupa plac. 

Pentru decor am pregatit o crema facuta din :caramel cu unt de arahide ,racit bine,amestecat cu 100 ml frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "ciocolatos"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort ciocolatos - de post

Postat de mirela0911

Desert tort ciocolatos - de post

Blatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se...

Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de merisor67

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2015, 17:43
Sa fie sanatos si norocos piticul! Tortul, ce sa spun,e minunat
la 13.08.2015, 18:23
Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii !
la 13.08.2015, 18:26
la multi anisori, cu sanatate!
la 13.08.2015, 18:42
La multi ani!
la 13.08.2015, 19:03
Arata foarte bine! La multi ani piticului!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking