Tort Cremsnit

Postat de dobrezaira in Torturi
11 Dec 2012 | 11714 vizualizari
Tort Cremsnit

Pentru ca astazi este ziua mea, mi-am propus sa fac un tort asa cum imi place mie, cu vanilie si fructe. Eu personal nu ma dau in vant dupa ciocolata ( ceea ce nu pot spune despre copii), asadar astazi am profitat si iata ce a iesit.

Ingrediente

  • Pentru foi
  • -1 aluat foietaj Bella
  • Crema 1
  • - Crema Cremsnit Dr.Oetker
  • 700 ml lapte dulce
  • Pentru choux-uri
  • - 100 gr. unt,
  • 200 ml apa,
  • 200 gr faina,
  • 4 oua
  • Crema 2
  • - 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri faina
  • 100 gr unt vanilie
  • 300 gr frisca lichida
  • Pentru ornat
  • - fructe proaspete si zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai eu am facut choux a la creme. Am pus untul cu apa la fiert, cand a clocotit si untul s-a topit am turnat toata faina si am amestecat pe foc pana s-a omogenizat. Am dat la rece si cand coca a devenit usor calduta am adaugat ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare pana la incorporare. Am pus compozitia in seringa si am facut gramajoare mici pe care le-am copt la foc mai intai iute, iar apoi potrivit ( mi-au iesit 2 tavi).

Intre timp am pregatit crema pentru choux: faina, zaharul si laptele fiert si racit le-am pus pe foc pana s-a facut ciulama. Am dat la rece si apoi am incorporat untul, cu mixerul, apoi frisca batuta. Cu aceasta crema am umplut gramajoarele pe care eu le-am taiat pe jumatate.

Aluatul de foietaj dezghetat ( 2 foi) l-am decupat cu o farfurie de 25cm diametru si am copt pe dosul formei de tort, pe rand cele doua foi. Din restul am facut saleuri.

Crema Cremsnit de la Dr. Oetker, mai exact praful l-am mixat cu 700 ml lapte rece.

Asamblare : Am pus un "blat" de foietaj, crema cremsnit, al doilea blat, am uns marginile si pe deasupra cu crema de la choux, iar peste, pe margine am asezat choux-uri, iar in mijloc am pus felii de kiwi si de portocala. Am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura-tort de toamna

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura-tort de toamna

Crema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata, vanilie si fructe

Postat de Doinavar

Tort de ciocolata, vanilie si fructe

Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati cu un tel, adaugati praful de copt stins cu otet si omogenizati. Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2012, 14:23
La multi ani Elena!Multa,multa sanatate,fericire si noroc!
Tortul arata minunat!!!
la 11.12.2012, 14:24
bun si frumos
la 11.12.2012, 14:30
super frumos!!!!!la multi ani
la 11.12.2012, 14:31
la 11.12.2012, 14:33
ce tort frumos ne-ai adus

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking