Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac

Postat de simona72 in Prajituri
2 Feb 2014 | 14650 vizualizari
Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac

Am zis sa incerc sa fac si eu foile de aluat de la reteta lui Ruxy, care nu pareau greu de facut, chiar daca sunt un antitalent la framantat. Intradevar, foarte usor de facut, nu necesita multa munca si nici cine stie ce experienta. Iar crema, am vrut sa fie ceva altfel...chiar daca am pus dovleac placintar, nu se simte o diferenta extraordinara, avand in vedere ca am imbogatit gustul cu vanilie si frisca...Iar pe langa toate astea, pt ca sunt o pofticioasa si nu ma pot abtine de la dulciuri, am sa incerc de acum incolo sa inlocuiesc zaharul cu fructoza...hai sa va las si reteta ca deja va plictisesc:))

Ingrediente

  • pt foi:
  • 350 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr unt moale+6 linguri faina
  • 1 lingurita de unt+cateva ciupituri de faina pt uns tava
  • pt crema:
  • 400 ml frisca Meggle
  • 1 dovleac placintar marime medie
  • 50 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta vanilie bourbon
  • 4 linguri fructoza pulbere

Mod de preparare

Pt foi: Intr-un vas incapator se pune faina, apa, uleiul si un praf de sare. Am amestecat cu lingura, la inceput, toate ingredienetele, iar apoi am framntat cu mana aluatul pt 5-10 minute. Untul moale la temperatura camerei l-am amestecat cu cele 6 linguri de faina pana faina s-a incorporat bine cu untul. Aluatul l-am impartit in doua, l-am intins cu sucitorul pe o folie de silicon intr-un dreptunchi si am uns cu jumatate din amestecul de unt. Am rulat aluatul, l-am pliat si l-am pus in folie alimentara la frigider pt 1 ora. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Se unge cu unt fundul unei tavi si se pudreaza cu faina. Se intinde prima foaie si se coace la cuptorul incins la 180 grade timp de 12-15 minute, pana devina aurie deasupra. Se procedeaza la fel si cu cea de a doua foaie, care se coace cu 3-4 minute mai mult, sa devina mai crocanta, se lasa sa se raceasca si se rupe in bucatele. 

Pt crema: frisca se mixeaza pana devine ferma. Dovleacul se spala, se taie in doua pe lungime, se curata de seminte si se coace in cuptor. Se lasa sa se raceasca si se face piure cu blenderul de mana. Se adauga vanilia,fructoza si gelatina dizolvata in 50 ml apa. Se da crema la rece pt 15-20 minute.

Pt asamblare: se pune foaia nefaramitata pe un platou, se adauga crema, iar peste crema foaia sfaramitata. Se da la rece, de preferinta pt cateva ore. Am pudrat cu foarte putin zahar pudra pe deasupra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu mere de vara

Postat de timea

Tarta cu mere de vara

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il...

Citeste continuarea

Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux

Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

Cernem faina intr-un vas. Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam  faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 18:36
bun
la 02.02.2014, 18:38
deliciosenie! crema aia arata demential
la 02.02.2014, 18:39
Ce bine arata !
la 02.02.2014, 18:39
foarte interesant
la 02.02.2014, 18:40
am facut amandoua cremsnit ce fain arata crema aia

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking