Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită

Postat de diaconta in Torturi
1 Apr 2012 | 10034 vizualizari
Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită

N-o luaţi de bună doar azi e 1 Aprilie.Mai bine vă imaginaţi ca e din silicon,ireala sau ce vreţi decât să vă bântuie şi să fie musai s-o puneţi în aplicare.Nepoata mea Roxana,cea căreia i-a fost destinat acest tort,e singura care poate spune ca n-a fost păcăleală. Dacă mi-am dorit un cremşnit sub formă de tort, prima încercare fiind aceasta : http://www.bucataras.ro/retete/tort-cremsnit-29543.html,nepoata mea şi-a dorit unul la fel de ziua ei,aşa că am făcut câteva modificări,i-am pus o hăinuţă festivă şi cam asta a ieşit.

Ingrediente

  • Aluat de foietaj cu osânză(vezi reteta)
Pentru Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 700 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri Amidon alimentar
  • O lingura sirop de lamaie
  • O lingurita esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
Pentru jeleul de fructe de padure:
  • Afine si mure
  • Sirop de zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar
Pentru decor :
  • Frisca
  • Zmeura si capsuni
  • Zahar pudra
  • cornete din foietaj

Mod de preparare

Pentru foaia de tort am folosit aluat de foietaj preparat cu osânza.Avem nevoie de o foaie decupata rotund ,iar deasupra se sfarama marginile ramase dupa ce am decupat.

Preparam crema.

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si adaugam cate putin lapte,pana cand s-a topit tot zaharul si amestecul s-a deschis la culoare.Incorporam si amidonul in crema de galbenusuri.Razuim coaja de lamaie.Punem si siropul de lamaie.

Laptele il incalzim.Apoi il turnam in fir subtire in crema de galbenusuri.Transferam totul din nou in vas si punem la foc mic,amestecand tot timpul cu telul pana cand crema se ingroasa.

Luam vasul de pe foc.Adaugam esenta de vanilie.

Incalzim gelatina la microunde(nu o fierbem) sau pe baie de aburi si o incorporam in crema de vanilie.

Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.O incorporam in crema de galbenusuri cat inca este calda.

Lasam crema sa se racoreasca.

Pe un platou punem foaia de blat,asezam inelul formei detasabile,pe care am pus folie de aluminiu,in jurul blatului.Punem crema si lasam la frigider pana cand se intareste.

Preparam jeleul de fructe de padure.

Amidonul il amestecam cu putin sirop.Fructele le punem sa fiarba impreuna cu siropul.Cand incepe sa fiarba,punem amidonul dizolvat.Amestecam repede pana cand incepe sa se ingroase.Lasam sa se raceasca putin,apoi turnam peste crema de vanilie si punem iar la frigider.

Frisca o mixam si o asezam peste jeleul de fructe.Apoi presaram foaia sfaramata,pudram cu zahar si ornam cu capsuni,zmeura si cornete din foietaj.

Un desert pe care vi-l recomand cu drag,chiar si pentru o ocazie deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (78)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de licurici_lra

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...

Citeste continuarea

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2012, 13:55
Tu-ti faci de cap!)
bai, n-am gatit atatea de cand sunt io)
la 01.04.2012, 13:58
Gaby: nici eu )
la 01.04.2012, 13:59
))
la 01.04.2012, 13:59
vaaaiii diaconta...ne innebunesti cu minunatia asta )
la 01.04.2012, 13:59
Dia', tortul asta chiar nu-i pacaleala

Vezi toate comentariile (78)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking