Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
7 Iun 2015 | 8351 vizualizari
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100

Heee...si am ajuns si la 100 de retete. Recunosc, nu a fost usor, dar atunci cand imi este apreciata munca, creste inima in mine. Si v-am adus un tort cu mai putine calorii, pentru ca am folosit Green Sugar, care este un produs natural, din extract de Stevie rebaudiana, cu valoare energetica si indice glicemic zero, dar cu putere de indulcire egala cu a zaharului.

Ingrediente

  • 500 g capsuni + 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • 4 oua;
  • 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • 500 ml lapte;
  • 4 linguri faina;
  • doua plicuri zahar vanilat;
  • 500 ml frisca lichida;
  • doua plicuri gelatina (20g);
  • 100 ml apa rece;
  • 16 piscoturi;
  • optional, 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu pentru colorat frisca.

Mod de preparare

Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se adauga laptele rece si faina, se omogenizeaza si se pun la fiert, amestecand continuu pana cand se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul vanilat pana cand se fac bezea. Dupa aceea, se pun peste crema rece si se incorporeaza.

Se mixeaza jumatate din frisca si se adauga peste crema.

Peste gelatina se pune apa rece, se lasa 10 minute la hidratat, dupa care se topeste pe baie de aburi si se adauga peste crema si se omogenizeaza. Apoi, se adauga capsunile, care se incorporeaza usor.

Intr-o cratita se pune o folie, apoi se pun 8 piscoturi, un rand de crema, inca 8 piscoturi, apoi iar un rand de crema. Se lasa la frigider pana a doua zi sau pana cand se intareste crema.

Cand tortul este gata, se scoate din cratita si se orneaza cu cealalta jumatate de frisca si capsunile ramase.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de Alepaty

Tort cu ciocolata si mascarpone

Pentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...

Citeste continuarea

Desert tort cu caramel si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu caramel si mascarpone

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2015, 20:31
Frumos tortulet! Felicitari Andra!
la 07.06.2015, 20:31
Felicitari, Andra!
Felicitari pentru numarul de retete si pentru evolutie!
Si ai facut un tort pe masura celor sarbatorite!
La cat mai multe retete gustoase si frumos prezentate!
la 07.06.2015, 20:34
Multumesc, Corinuta!
la 07.06.2015, 20:35
Multumesc, Merisor!
la 07.06.2015, 20:37
Felcitari draga Andra!!!!
100 de retete minunate.
La cat mai multe retete delicioase

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking