Tort cu caramel si pere ...gusturi divine

Postat de Sheherezada in Torturi
13 Apr 2012 | 4864 vizualizari
Tort cu caramel si pere ...gusturi divine

Un tort absolut delicios de care cu siguranta ca va veti indragosti..

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr margarina
  • 225 gr zahar
  • 1/2 lamaie
  • 3 oua
  • 125 gr.faina
  • 125 gr.amidon alimentar
  • 3 lingurite praf de copt
  • Crema la plic cu aroma de caramel - 2 pachete
  • Crema la plic cu aroma de vanilie -2 pachete
  • lapte
  • gelatina 8 gr fiecare tip de crema
  • Frisca pentru ornat ,
  • pere din compot ( 3 cutii mari ),
  • tortenguss ..(gelatina pentru ornat torturile

Mod de preparare

Blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul. Cand e gata se adauga faina, amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita. Se continua amestecatul cu telul de data aceasta. Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul.  Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.

Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic. E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker. Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare. ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.

Acum dupa preferinte...daca vreti sa taiati blatul pe nivele si situatia va permite taiati-l si il umpleti in ambele nivele cu cremele aferente. Daca nu puteti face ca mine si anume sa il taiati doar pe din 2 si urmati procedura: blat, crema caramel , crema vanilie, blat. Fara sirop !!! Blatul are o textura destul de buna chiar daca pare putin sfaramicios si daca se pune sirop banuiesc ca se face terci. Acum fiecare face cum vrea, dar in cazul in care vreti sa il transportati nu va sfatuiesc sa il insiropati.

Se pune un strat de frisca pe deasupra dupa care se aranjeaza perele si se toarna tortenguss-ul pentru a tine frisca si perele impreuna.Se decoreaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si pere ...gusturi divine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu zmeura si whisky

Postat de momo121

Desert tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul...

Citeste continuarea

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Postat de BakeUpArtist

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2012, 19:56
Nu pot sa miscoresc pozele. Nu am program de micsorare.
la 13.04.2012, 20:26
Cum pot pune pozele in reteta daca s-a publicat deja?
la 13.04.2012, 21:25
Sub poza de profil ai un buton verde "editeaza". Dai clic acolo si vei intra in editor.
la 14.04.2012, 19:19
Multumesc frumos.
la 14.04.2012, 20:37

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking