Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata

Postat de gabrielasfechis in Torturi
5 Apr 2014 | 3069 vizualizari
Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata

Pentru zile relaxante si de vara sau daca doar ai pofta de ceva dulce, dar nu prea dulce :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 5 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 10 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • unt
  • hartie de copt
  • compot pentru insiropat
  • 250 ml lapte fiert si racit
  • Crema de lamaie Dr.Oetqer
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 portocala pentru ornat

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.

Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi se adauga treptat faina. La final se adauga si cele 2 linguri de cacao si se amesteca de jos in sus pana devine maro toata compozitia.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se incinge cuptorul, se toarna compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tigaie Dry Cooker si se baga la cuptor pana se coace bine(pana trece testul scobitorii).

Dupa ce s-a copt tortul se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste. Dupa ce s-a racit se taie si se insiropeaza cu zeama din compot.

Intr-un vas se pune laptele rece, de la frigider si se pune praful de crema de lamaie si se mixeaza la inceput la viteza mica pana se omogenizeaza si apoi 3 minute la viteza mare, la final se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.

Se unge tortul cu crema si se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de piersici

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2014, 19:34
Daca are crema de lamaie e pe gustul meu
la 05.04.2014, 19:55
imi place!
la 05.04.2014, 19:56
la 05.04.2014, 20:23
Bine ai venit
la 07.04.2014, 10:52
multumesc tuturor

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking