Tort cu frisca

Postat de AdriiAdi in Torturi
22 Feb 2013 | 3452 vizualizari
Tort cu frisca

Ingrediente

  • 7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • ciocolata alba patratele
  • 1 plic gelatina transparenta
  • un spray de frisca
  • 25 ml frisca lichida
  • un intaritor de frisca
  • fructe ( capsune din compot, kiwi, struguri rosii, mandarine)

Mod de preparare

ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort)  cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . 

realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.

bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand galbenusurile si la sfarsit faina si mirodeniile.

il coci aprox 25 de min.

il incerci cu o scobitoare si daca atunci cand o scoti este curata, blatul  este gata.

bati frisca cu intaritorul si o dai la rece

dupa ce l-ai scos din forma rece, il tai in 3.

acum avem nevoie de un platou (sau farfurie de carton in caz ca il dai cadou cuiva )

pui usor prima foaie de blat, o insiropezi cu cateva linguri din compotul de capsuni, pui un strat subtire de frisca si mai apoi fructele curatate si taiate cat mai subtire.

apoi urmatorul blat caruia ii faci aceeasi manopera iar pe  ultimul blat il asezi cu usurinta il apesi usor , si il ornezi cu frisca integral.

pe margini arunci ciocolata ( fulgi patrati ) iar deasupra o sa ornezi cu fructe taiate finut, peste ele adaugand cu grija gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

pe margine cu ajutorul spray ului ornezi delicat si folosindu-te de imaginatie te joci cu fructele cum iti place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2013, 09:09
la 22.02.2013, 09:17
la 22.02.2013, 09:48
la 22.02.2013, 09:59
foarte frumos tort si bun
la 22.02.2013, 12:16

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking