Tort cu mere si caramel ca la mama acasa

Postat de gabrielasfechis in Torturi
9 Iul 2014 | 6873 vizualizari
Tort cu mere si caramel ca la mama acasa

Tortul meu preferat de cand eram mica...as putea sa mananc un tort doar eu :))

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar pt caramel
  • 10 linguri zahar + 6 linguri zahar
  • 6-7 mere
  • 8 linguri faina
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Pentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul.

Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la cuptor). Duca ce s-a caramelizat zaharul ungem tava de copt pe margini cu zaharul. Apoi asezam jumatatile de mar pe fundul tavii/oalei pana se raceste zaharul si se intareste.

Spargem 6 oua si le batem cu cele 10 linguri de zahar apoi adaugam laptele si turnam peste mere. Punem tava la cuptor si o lasam la foc mediu pana pregatim blatul.

Blat : separam albusul de galbenus din celelate oua ramase. Albusurile le batem cu mixerul impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si le batem bine. Cu o lingura de lemn incorporam faina pana la omogenizare.

Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste. Cu grija intindem blatul peste tot si apoi dam iar la cuptor pana la coacere, aproximativ 50 minute, in functie de cuptor.

Lasam tortul in tava pana se raceste complet. Dupa ce s-a racit punem deasupra tavii platoul pt tort si intoarcem tava cu fundul in sus.

Se prepara frisca conform instructiunilor si se orneaza dupa placul inimii cu frisca, fructe etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si caramel ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Postat de timea

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Albusurile le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2014, 21:13
la 09.07.2014, 21:29
De cand n-am mai facuuuuuut!E minunat!
la 09.07.2014, 22:27
Un tort foarte bun!
la 10.07.2014, 08:26
la 10.07.2014, 10:43
Mersi s-a trecut foarte repede

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking