Ingrediente
- 4 oua
- 150 gr margarina
- 250 gr faina
- 180 ml frisca lichida
- 200 gr zahar
- 1 praf de copt
- 1 pl vanilie
- Umplutura:
- 6 mere potrivite
- dulceata de caise
- 100 gr nuca
- Decor: frisca batuta
Mod de preparare
Merele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun intr-o forma rotunda de tort,fundul formei am tapetat cu hartie de copt si peretii i-am uns cu margarina.
In mere adaugam nuca macinata mai marunt sau mare si dulceata de caise.
Intr-un vas omogenizam margarina cu zaharul, adaugam ouale, vanilia si frisca.
Amestecam faina cu praful de copt si se amesteca bine pana ce aluatul devine omogen.Acest aluat se pune cu lingura printre mere,se uniformizeaza bine si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de graddee.
Cand s-a racit complet se imbraca in frisca batuta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si dulceata caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|