Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

Postat de simona72 in Torturi
14 Ian 2014 | 9060 vizualizari
Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

Am venit cu tortul si sampania....sa nu ziceti ca sunt zgarcita si nu dau nimic de ziua mea pe Bucataras:)) Asa ca m-am pus pe facut un tort cu ingrediente care imi plac mie: blat cu migdale si cacao, crema care mi-a mers la suflet de la prajitura Milch Schnitte si m-am incumetat sa mai fac inca odata crema ganache chiar daca din prima nu a iesit asa cum am vrut....si am mai facut si moate:))...acum doar m-am facut ca le fac:))

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 vanilie Bourbon
  • 50 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 4 linguri pline cu cacao
  • 100 gr migdale macinate
  • 1 praf de copt
  • pt crema de lapte:
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml lapte
  • 1 plic de gelatina
  • 1 lingura miere
  • pt sirop:
  • 1-2 linguri zahar caramelizat
  • 1 cescuta apa
  • 50 ml Amaretto
  • pt crema ganache:
  • 200 ml smantana pt frisca(+100 ml frisca Meggle)
  • 200 gr ciocolata cu 55% cacao
  • pt decor:
  • cacao
  • samburi de migdale

Mod de preparare

Pt blat: mixam ouale intregi impreuna cu zaharul pana devin o spuma densa si-si tripleaza volumul. Adaugam vanilia la urma si uleiul in fir subtire ca la maioneza, iar in tot acest timp mixam spuma de oua. Amestecam faina, cu cacao, migdalele macinate, praful de copt si punem amestecul peste spuma de oua, le amestecam usor cu un tel pana e incorporeaza bine, dar avand grija sa nu scoatem tot aerul din oua. Am pus aluatul intr-o forma rotunda de silicon si am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute. Lasati sa se raceasca bine blatul apoi il taiati in doua. (eu l-am facut seara asa ca a doua zi a fost numai bun de taiat)

Pt crema de lapte: punem la hidratat gelatina in lapte, apoi o incalzim usor si amestecam pana se dizolva. Adaugam si mierea si mai amestecam pana se dizolva si mierea. Punem laptele condensat peste laptele cu gelatina, amestecam. Mixam frisca, iar la urma adaugam laptele condensat amestecat cu laptele cu gelatina. Dam la frigider pt 10-15 minute, dar aveti grija sa nu se intareasca de tot crema.

Puneti primul blat la loc in forma de silicon, insiropati cu jumatatea de sirop pe care ati facut-o din zahar ars, apa si amaretto, adaugati crema de lapte, puneti celalt blat si insiropati cu restul de sirop. Puneti o farfurie ca si greutate si dati la frigider pt 1-2 ore.

Pt crema ganache: am pus smantana pt frisca pe baie de aburi, iar cand aceasta a devenit fierbinte, am adaugat ciocolata taiata marunt. Am amestecat pana la dizolvare. Am dat la frigider pt 2-3 ore si am mixat amestecul de frisca cu ciocolata. Aici cred ca am mixat prea tare, caci la un moment dat s-a branzit. Am dat la microunde vasul pt 1 minut, am amestecat si s-a reparat crema. Am dat din nou la frigider pt 1 ora, am mai adaugat 100 ml frisca Meggle, pt siguranta, am mixat pana s-a intarit crema ganache.

Am imbracat tortul in crema ganache si am facut moate dupa cum m-am priceput. Am decorat cu cacao si samburi de migdale. Voi faceti dupa inspiratie si pricepere.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu migdale, crema de lapte si ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu portocale si ciocolata

Postat de ancutsa

Desert tort cu portocale si ciocolata

  Blatul: Bați spumă albuşurile cu îndulcitorul şi un praf de sare. Adaugi treptat gălbenuşurile, sucul de portocală, praful de copt, migdale blanșate și făina,...

Citeste continuarea

Tort Ying si Yang

Postat de cristinne

Tort Ying si Yang

Blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu zaharul; Se adauga cate un galbenus pe rand mixand in continuare; se adauga un praf de sare si la final si plicul de Creme-ole impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 18:06
Woow! Prima, prima, vreau o felie mareeee! Virtual, bineinteles Arata tare bine tortul si cred ca-i o bunatate....migdale, cacao, lapte, ciocolata
la 14.01.2014, 18:10
Vreau si eu...O minunatie!
la 14.01.2014, 18:14
Corinuto cam esti primaa fost pe placul nostru...Multumesc!
la 14.01.2014, 18:15
Georgiana cu drag te servesc, multumesc!
la 14.01.2014, 18:17
Arata minunat!! Iar crema trebuie sa fie super buna, eu am incercat o crema de lapte care avea in ingrediente faina si nu mi-a placut deloc.

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking