Tort Mario

Postat de Adele in Torturi
25 Mar 2014 | 3302 vizualizari
Tort  Mario

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150. gr zahar
  • 3 linguri de ulei.
  • 5 linguri de faina.
  • 4 linguri de cacaoa.
  • 1 praf de copt.
  • 3 linguri de dulceata de caise.
  • Crema :
  • 500 ml. lapte
  • 3 oua.
  • 50 gr unt.
  • 3 linguri faina.
  • 1oo gr zahar.
  • 1 esenta vanilie .
  • Sirop:
  • zeama de la compot.
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata neagra.
  • fructe din compot

Mod de preparare

Blat: Batem ouale cu zahar si ulei,adaugam cele 3 linguri de dulceata ,faina cu praful de copt si cacaoa.Compozitia o punem intr-o tava  rotunda ,o dam la cuptor pentru 20 - 25 de min. la 180°.

Crema: Punem pe foc laptele cu 50 gr de zahar si esenta de vanilie,intr-un vas amestecam ouale cu zaharul ramas si faina.Luam laptele de pe foc si turnam cate putin peste compoziti amestecand repede ,apoi turnam totul in cratita si punem la foc mic ,amestecand pana devine cremos.Luam crema de pe foc si adaugam 50 gr de unt amestecand pana se topeste ,astel crema devine lucioasa.

Blatul racit se taie in doua ,partea de sus fiind mai subtire,partea mai groasa o scobim usor facand cu lingura o gaura in interior(blatul ramasa se pastreaza pentru decor).

Insiropam usor si adaugam crema racira foarte bine ,punem cealalta parte de blat pe care o insiropam.Dam la rece pentru 30 min. Dupa care imbracam tortul in frisca ,in jurul tortului punem blatul facut bucatele .Deasupra se orneaza cu frisca ,bucatele de fructe din compot si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mario" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 10:22
la 25.03.2014, 10:30
la 25.03.2014, 11:33
Ce tort frumos
la 25.03.2014, 11:37
Multumesc simona
la 25.03.2014, 13:45
Frumos si bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking