Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100

Postat de Dea_Dea in Torturi
14 Apr 2013 | 12067 vizualizari
Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100

Un tort minunat facut cu ocazia implinirii a 100 de retete! :))

Ingrediente

BLAT

  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt

CREMA:

  • 400 ml iaurt
  • 8 linguri zahar
  • 2 cutii de 230 gr de cocktail de fructe
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 gelatine
  • 120 ml apa

SIROP:

  • compotul de la fructe

GLAZURA:

  • 200 ml frisca lichida
  • nuca de cocos colorata

Mod de preparare

BLAT:

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile  frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula si se pune in tava  rotunda unsa (26 cm ). Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 30 -40 min. Se acoate pe gratar la racit . Cand este rece se taie in doua.

CREMA:

Fructele se pun la scurs. Compotul il pastram pentru insiroparea blatului.

Iaurtul se mixeaza cu zaharul, frisca se bate bine.

Gelatina se pune la inmuiat in apa, cam 10 min, apoi se pune la dizolvat pe abur cateva secunde.

Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga fructele , iar la final se adauga gelatina , se omogenizeaza repede.

Se pune jumatate de blat insiropat in forma in care am copt blatul, se pune crema , partea a doua de blat iar desupra frisca batuta si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Blatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati uleiul, laptele batut, amestecati bine. Faina o amestecati intr-un bol cu praful de copt, o adaugati peste compozitia de mai sus, treptat, si...

Citeste continuarea

Tort cu doua creme si fructe

Postat de mirela0911

Tort cu doua creme si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2013, 19:07
felicitari!!! la cat mai multe retete
la 14.04.2013, 19:08
Felicitari Dea! Cred ca bati recordul cu atatea postari in nici o luna!
Tortul e delicios!
la 14.04.2013, 19:08
Oooo...bravo!!Ai vazut ce repede se fac 100? Cat mai multe retete
la 14.04.2013, 19:08
Deyutzky multumesc la fel!!
la 14.04.2013, 19:09
Mariana multumesc, le postez cu drag , pentru ca le fac cu drag pentru cei dragi
Chiar tortul a iesit intr-adevar delicios!! Multumesc tare

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking