Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100

Postat de Dea_Dea in Torturi
14 Apr 2013 | 12092 vizualizari
Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100

Un tort minunat facut cu ocazia implinirii a 100 de retete! :))

Ingrediente

BLAT

  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt

CREMA:

  • 400 ml iaurt
  • 8 linguri zahar
  • 2 cutii de 230 gr de cocktail de fructe
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 gelatine
  • 120 ml apa

SIROP:

  • compotul de la fructe

GLAZURA:

  • 200 ml frisca lichida
  • nuca de cocos colorata

Mod de preparare

BLAT:

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile  frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula si se pune in tava  rotunda unsa (26 cm ). Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 30 -40 min. Se acoate pe gratar la racit . Cand este rece se taie in doua.

CREMA:

Fructele se pun la scurs. Compotul il pastram pentru insiroparea blatului.

Iaurtul se mixeaza cu zaharul, frisca se bate bine.

Gelatina se pune la inmuiat in apa, cam 10 min, apoi se pune la dizolvat pe abur cateva secunde.

Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga fructele , iar la final se adauga gelatina , se omogenizeaza repede.

Se pune jumatate de blat insiropat in forma in care am copt blatul, se pune crema , partea a doua de blat iar desupra frisca batuta si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii Blat : Am amestecat faina cernuta, cacao cernuta, sarea, praful de copt si nuca prajita si taiata...

Citeste continuarea

Desert tort M

Postat de Constelatialeu

Desert tort M

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2013, 19:07
felicitari!!! la cat mai multe retete
la 14.04.2013, 19:08
Felicitari Dea! Cred ca bati recordul cu atatea postari in nici o luna!
Tortul e delicios!
la 14.04.2013, 19:08
Oooo...bravo!!Ai vazut ce repede se fac 100? Cat mai multe retete
la 14.04.2013, 19:08
Deyutzky multumesc la fel!!
la 14.04.2013, 19:09
Mariana multumesc, le postez cu drag , pentru ca le fac cu drag pentru cei dragi
Chiar tortul a iesit intr-adevar delicios!! Multumesc tare

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking