Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de Criss in Torturi
1 Feb 2011 | 11541 vizualizari
Tort cu trei feluri de ciocolata

Am facut pentru cumnatii mei un tort ciocolatos pana la ultima farama. :) (sper sa le placa :) )Blat cu cacao, umplut cu 3 feluri de mousse de ciocolata (lapte, alba si amaruie) si acoperit cu glazura oglinda. Avand in vedere ca e acoperit cu glazura de ciocolata, m-am gandit ca cel mai bine ar da niste trandafiri galbeni. Cu pozele m-am chinuit, am facut vreo 20 dar niciuna nu e foarte buna.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Sirop:
  • -4 linguri zahar
  • -200 ml apa
  • -o fiola esenta de rom
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -200 g ciocolata alba
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)   
  • -3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)  
  • Se prepara la fel ca si mousse-ul de ciocolata cu lapte
  • Mousse de ciocolata amaruie
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)
  • Glazura oglinda:
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • 230 ml apa
  • 10 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru mousse de ciocolata cu lapte

Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si o lingurita gelatina) Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.

Toate mousseurile se prepara la fel ca cel de mai sus.

In cratita in care am copt blatul, punem folie alimentara, asezam primul blat pe care il insiropam cu jumatate din sirop. Peste primul blat punem mousse-ul de ciocolata cu lapte si punem vasul in frigider. Ne apucam de mousse-ul de ciocolata alba. Procedam la fel ca si la primul mousse, turnam peste cel de ciocolata cu lapte. Apoi facem cel de-al treilea mousse, de ciocolata amaruie. Dupa ce si acesta s-a intarit putin, punem cel de-al doilea blat insiropat. Acoperim cu folie si lasam in frigider peste noapte.

A doua zi rasturnam tortul pe un platou si il glazuram. Asta e artea cea mai dificila.

Pentru glazura:

Se amesteca zaharul cu cacao apoi se adauga frisca si apa(150 ml) restul de apa este pentru a inmuia gelatina.Se pun pe foc amestecand continuu timp de 10 minute. Se strecoara pentru a nu mai avea nici un bulgare de cacao si se adauga gelatina . La mine n-a fost nevoie pentru ca mi-a iesit foarte fina, fara cocoloase. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se trece la glazurarea tortului. Eu am pus tortul pe un gratar, gratarul peste o cratita mare in care sa se scurga surplusul de glazura. Turnam cu polonicul pe mijlocul tortului si lasam sa curga singura. Dupa care colectam toata glazura din cratita mare si turnam din nou. Repetam operatiunea pana nu mai ramane glazura. Eu am glazurat de 3 ori. Lasam sa se intareasca glazura, dupa care punem ornamentele.

Eu am optat pentru trandafiri galbeni, desi am facut si cativa albi, mi s-a parut ca arata mai bine asa cu trandafiri galbeni. Dar poate ca sunt putin subiectiva, imi plac tare mult trandafirii galbeni. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...

Citeste continuarea

Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de andaoana

Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2011, 09:04
ce bine arata...super ! si trandafirii ...si mie imi plac tare mult cei galbeni ....
la 01.02.2011, 09:09
Multumesc Cristina.
la 01.02.2011, 10:23
Ce frumooos
la 01.02.2011, 10:33
Inca o maestra in torturi
la 01.02.2011, 10:44
Foarte frumos,felicitari.

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking