Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
22 Feb 2016 | 3104 vizualizari
Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite. Foarte bun a fost acest tort...combinatia dintre banane si ciocolata este delicioasa. Pacat ca a fost prea mic.

Ingrediente

  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml sana;
  • 100 ml apa minerala;
  • doua linguri ulei;
  • 4 linguri de faina, cu varf.
  • Umplutura + decor:
  • 100 ml frisca lichida;
  • 100 g ciocolata cu lapte;
  • doua banane.

Mod de preparare

Glazura de ciocolata:

Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.

Clatite:

Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 8 clatite).

Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza o clatita, se unge cu ajutorul unei pensule cu glazaura de ciocolata, dupa care se aseaza cateva rondele de banane, apoi alta clatita si tot asa pana cand se ajunge la ultima clatita, peste care se toarna restul de glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert fursecuri cu gem

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri cu gem

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic...

Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de Mihaela11_jo

Galuste cu prune

Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2016, 20:09
Combinatie tare buna! Si cei mai pofturosi poftesc la asa ceva!
la 22.02.2016, 20:14
bun bun
la 22.02.2016, 20:35
Ce bun!
la 22.02.2016, 20:46
Yummmm, cum se prelinge ciucalata!
la 22.02.2016, 21:09
Iar ai facut ckatite bune

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking