Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g faina
- 4 linguri de cacao
- esenta de rom
- Pentru crema avem nevoie de:
- 800 ml lapte
- 5 oua
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
- Pentru caramel avem nevoie de:
- 5 linguri de zahar
- Pentru decor :
- frisca,
- nuca de cocos,
- bomboane decor
Mod de preparare
Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand, celelalte ingrediente si omogenizam.
Crema caramel: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.
Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.
Desi avem impresia ca blatul se imprasti3 in tava, in timpul coptului se va ridica la suprafata, cele doua compozitii separandu-se foarte bine.
Coacem in cuptorul incins. Timpul de coacere depinde de cuptor ( cca 40 minute ).
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca,apoi rasturnam cu grija, dintr-o miscare, pe platoul de pe care se va servi.
Decoram dupa preferinte: eu am folosit frisca amestecata cu nuca de cocos ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|