Tort Kodrit Kadir by Miha

Postat de nilgun in Torturi
7 Iul 2013 | 3951 vizualizari
Tort Kodrit Kadir by Miha

Am vazut multe variante ale acestei retete pe bucataras.ro, dar am zis sa o fac "by Miha".

Ingrediente

Pentru blat

  • 1 ou,
  • 100 ml. lapte,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 100 gr. faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 fiola esenta de rom

Pentru crema

  • 800 ml. lapte,
  • 5 oua de tara,
  • 200 gr. zahar fin,
  • 1 fiola esenta vanilie

Pentru caramel

  • 5 linguri de zahar

Mod de preparare

Oul se mixeaza cu un praf de sare, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Eu am folosit telul de data asta si nu mixerul.

Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. se amesteca bine.

Se caramelizeaza zaharul in vasul in care dorim sa facem tortul. Se lasa apoi caramelul la racit.

Peste caramel se toarna compozitia de oua,iar apoi in mijloc compozitia de blat. In timpul coacerii blatul se va ridica la suprafata. Se lasa la cuptor , la foc mediu, pentru 50 de minute. Atata a durat la mine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir by Miha" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de Alepaty

Tort cu ciocolata si mascarpone

Pentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2013, 11:04
la 07.07.2013, 11:05
Multumesc
la 07.07.2013, 11:08
la 07.07.2013, 11:09
multumesc
la 07.07.2013, 11:11
oooo ce frumusete!!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking