Tort Milch Schnitte in ghiveci

Postat de simona72 in Torturi
24 Oct 2013 | 5124 vizualizari
Tort Milch Schnitte in ghiveci

Ideea mi-a ramas in minte de cand am vazut la bucatarasa noastra amalia01 Tort"Delaco" la ghiveci. Mi s-a parut geniala ideea sa poti surprinde pe cineva drag cu un asa cadou. Asa ca, atunci cand a venit ziua prietenei mele l-am facut cu mult drag si pe langa faptul ca mi-a iesit tare bun a si surprins exact asa cum doream. Am stiut de la inceput ce prajitura vreau sa fac pt aceasta ocazie, prajitura Milch Schnitte, pe care tot am vazut-o la mai multe bucatarase si care pot sa spun ca este absolut delicioasa, nu i-am adus in plus decat un pic de aroma...Multumesc fete dragi pt inspiratie!!>:D

Ingrediente

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 80 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • 30 ml lichior Amaretto(optional)
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pt crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri miere
  • mai aveti nevoie de :
  • 1 ghiveci
  • flori
  • folie alimentara
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Pt blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschide la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si laptele. Adaugam mierea  si lichiorul, dar acesta este doar optional, daca nu va place sau nu aveti nu este necesar.  Grisul se amesteca cu faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu compozitia de galbenusuri si faina. Puneti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 160 grade pt 15 minute.

Pt crema: mixati frisca pana devina spuma. Dizolvati gelatina in 50 ml lapte pe bain marie sau deasupra aragazului(dar sa nu fiarba) pana gelatina este dizolvata complet. Amestecati laptele condensat cu 50 ml lapte, cu laptele in care ati dizolvat gelatina, mierea si lichiorul Amaretto. Amestecati pana se dizolva mierea si adaugati peste frsca mixata. Dati la frigider pt 30 minute.

Asamblarea: un ghiveci curat si nou nout il tapetati cu folie alimentara. Decupati un prim blat ca si baza si-l asezati pe fundul ghiveciului. Adaugati jumatate de crema. Decupati un alt blat pe care-l puneti peste prima crema. Adaugati si restul de crema, iar din resturile care v-au ramas de blat, le sfaramitati si le puneti peste crema, sa aibe aspect ca de "pamant". Dati ghiveciul la frigider pt 2-3 ore. Inainte sa plecati de acasa spre sarbatorita il decorati cu flori dupa bunul blac si imaginatie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milch Schnitte in ghiveci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Postat de Constelatialeu

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se...

Citeste continuarea

Tort Diplomat

Postat de Creatsa

Tort Diplomat

Am pus fructele la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tava (35/25 cm) cu pereti detasabili fixeaza piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii iar pe fundul tavii pune piscoturi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2013, 11:34
Inedit.....arata bine si sunt sigura e delicios
la 24.10.2013, 11:37
He heeeeee ce faina surpriza
la multi ani prietenei tale
la 24.10.2013, 11:38
Vreau si eu
la 24.10.2013, 11:39
Si cum a stiut ca e de mancare?

La multi ani prietenei tale!
la 24.10.2013, 11:47
frumos , o ideee geniala , La Multi Ani prietenei tale

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking