Ingrediente
- Blat
- 250 g albusuri
- 300 g zahar
- 1 praf de sare
- 2 lingurite amidon
- 2 lingurite otet d evin alb
- 300 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 1 lingura cacao
- Crema
- 180 g albusuri
- 100 g zahar
- 400 g gem de zmeura
- 250 g mascarpone
- 100 g nuca macinata
- 10 g gelatina
- Pentru ornat
- 200 ml smantana pentru frisca peste 30% grasime
- 200 ml frisca lichida
- ciocolata topita
Mod de preparare
Blat: Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam energic pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam amidonul si otetul si mai mixam, la final adaugam nuca macinata, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam un cerc cu diametrul de 24 cm, punem intr-un posh bezeaua si formam o foaie rotunda, facem 2 astfel de foi pe care la dam la cuptorul incins dinainte, lasam cuptorul deschis sa se usuce bezeaua. In restul de bezea ramasa adaugam faina si cacaoa si formam un blat rotund cu aceiasi dimensiune ca cele de bezea. Coacem si aceasta foaie, dar inchidem cuptorul, este gata cand trece testul scobotorii.
Crema: Intr-o cratita punem albusurile si le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea tare, apoi asezam cratita pe baie de abur si amestecam continuu cca 20 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi adaugam gemul de zmeura, omogenizam. Dupa ce am omogenizat bine adaugam mascarpone si nuca. Separat pregatim gelatina dupa instructiunile de pe pachet si apoi o incorporam in crema.
Pentru ornat: Mixam bine smantana cu frisca lichida pana se intareste.
Asamblare: Asezam prima foaie de bezea pe un platou, punem inelul detasabil de la forma de tort, adaugam jumatate din crema, apoi foaia maro, restul de crema si foaia de bezea. Dam tortul la rece cca 4-5 ore. Dupa ce a stat la rece scoatem inelul de la forma si ornam dupa bunul plac cu frisca si apoi cu ciocolata topita.
Sa va fie de pofta sa-mi fie de bine cand o sa degust tortul ''nabadaios''.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''nabadaios''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|