Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Postat de RuxyRux in Prajituri
27 Mai 2015 | 4255 vizualizari
Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Irezistibil! Simplu, rapid...extraordinar de delicios! Tort pentru ziua mea! :))))) Inspiratie tot Laura Vitale! Sursa de inspiratie aici: https://www.youtube.com/watch?v=YT0xhia6FbE

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1/4 cana cacao
  • 227 gr zahar
  • vanilie
  • o lingurita otet balsamic
  • un praf de sare
  • 500ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • vanilie
  • capsuni

Mod de preparare

Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute,  sau pana nu se mai simte zaharul inte degete.

Se pune cacaoa cernuta, vanilia, otetul balsamic si se amesteca usor cu o spatula prin invaluire astef incat sa nu dezumflam bezeaua. Simplu nu-i asa?

Pe o hartie pergament trasam un cerculet ajutandu-ne de o farfurie adanca in diametru de 21,7cm.

Intoarcem hartia pe o tava intinsa si apoi adaugam  spuma de albus lingura cu lingura pana construim  baza tortului.

Coacem blatul la cuptorul incins in prealabil la 150 grade ( foc mic) timp de o ora si zece minute.

Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca complet. Se va lasa putin si se va crapa insa nu va faceti griji pentru ca asa trebuie sa se intample. Eu l-am intors prin rasturnare pe un platou.

Am mixat frisca cu zahar si vanilie apoi am pus-o cu posul deasupra blatului.

Am ornat cu capsuni din belsug! Va trebui sa lasati tortul la rece cateva ore bune sau mai bine peste noapte. Savuros!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Postat de licurici_lra

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se...

Citeste continuarea

Tarte cu ciocolata

Postat de Irina

Tarte cu ciocolata

Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului. Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2015, 18:42
ce bun e
la 27.05.2015, 18:46
Bunatate de tort!
la 27.05.2015, 18:47
Ce bunatate
la 27.05.2015, 18:52
aromat
la 27.05.2015, 19:05
bun bun

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking