Ingrediente
Blat:
- 6oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- esenta rom
- 1 lingura ulei
Sirop:
- 300 ml apa
- 150g zahar
- 1 sticluta rom
Crema:
- 300ml frisca
- 100g ciocolata alba
- 500 g mascarpone
- 1 plic gelatina
- 200g visine
- zeama de la o lamaie
- 200g zahar farin
Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenusuri;
batem albusurile cu un praf de sare ,apoi cu zaharul adaugat in trei reprize.Separat frecam galbenusurile cu o lingura de ulei si amestecam cu albusurile;
adaugam faina cacao,praful de copt si esenta;
tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si coacem 30 min.
Crema: batem frisca si dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat,apoi pe baie de aburi si adaugam pe rand ciocolata topita, crema mascarpone,zaharul si fructele.
Daca blatul s-a racit il taiem in 3 fasii pe lungime,insiropam,intindem crema si rasucim bine,strans,asezand ''spirala in mijlocul platoului;
procedam la fel cu fiecare fasie,rasucin in jurul celei din centru;ramane suficienta crema sa imbracam tortul .
Pentru decor ,m-am jucat iar ''de-a primavara''!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|