Ingrediente
- 800 g aluat foietaj
- 4 gutui
- 9 smochine
- 100 g zahar brun
- 5-6 cuisoare
- 1 zahar vanilat
- 5o ml ulei
- un ou- pentru uns
Mod de preparare
Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.
Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.
Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.
Indoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.
Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.
Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gutui si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|