Ingrediente
- 220 g faina neagra de grau
- 80 g faina de ovaz
- 90 g tarate de grau
- 2 linguri tarate de psyllium
- 50 g fulgi de ovaz
- 3 linguri faina alba
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei de masline aromatizat
- 300 ml apa calduta
Mod de preparare
Aluatul l-am pregatit in masina de paine , dar la fel de bine se poate prepara framantandu-l cu mana.
In cuva masinii de piine am pus apa, sarea, uleiul, fainile, taratele drojdia si zaharul deasupra si am programat masina sa framante si sa dospeasca.
Dupa trecerea timpului, am presarat faina pe o fata de masa si am scos aluatul framantat si bine dospit, din masina.
Am impartit apoi aluatul in 10 parti egale si pe fiecare am intinso cu facaletul cat de subtire am putut, dupa fiecare intindere , am intors aluatul pe partea cealalta.
Tigaia nonaderenta pentru clatite am incins-o pe aragaz, am pus in ea , pe rand, cate o turta si am copt-o pe fiecare parte pina cand se rumeneste frumos . Nu trebuie pus ulei deloc pentru ca au turtele in compozitie.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu tarate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|