Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
29 Ian 2020 | 10031 vizualizari
Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Am gasit aceasta reteta faina si rapida intr-o revista Practic. Sotul de cum a vazut-o a zis ca vrea si el. Am cumparat vinete, restul ingredientelor le aveam deja si am pregatit si eu. In timp ce se rumenea, sotul zice: mama, ce nebunie! Imediat ce am scos preparatul din cuptor a si servit din el! L-a incantat enorm si a zis ca renunta la carne pentru asa ceva. M-am bucurat mult ca a fost pe placul alor mei si chiar am sa fac mai des aceasta reteta!

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 150 gr cascaval
  • 100 gr mozzarella
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund.

Vinetele le spalati, le taiati rondele potrivit de subtiri. Le presarati cu sare, piper, puneti si uleiul, le amestecati.

Incingeti o tigaie antiaderenta sau un grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Rosiile decojite le tocati marunt. Adaugati sare, piper, oregano, usturoiul curatat si pisat.

Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare si le amestecati.

Intr-un vas de ceramica asezati un strat de vinete, le ungeti cu putin sos de rosii. Puneti felii de cartofi, apoi restul de sos de rosii. Deasupra puneti ultimul strat de vinete. Presarati amestecul de cascaval cu mozzarella peste tot.

Introduceti vasul in cuptorul la incins, la 190 de grade. Cand deasupra s-a format o crusta aurie, scoateti preparatul din cuptor. Il puteti servi simplu, sau ca si garnitura, cu o salata, pentru ca este delicios indiferent de cum il veti manca.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu cartofi in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ratatouille - Reteta video

Postat de Oana

Ratatouille - Reteta video

Taie ardeii in cuburi potrivite Scoate miezul de la dovlecel si vanata, ca sa elimini excesul de apa si apoi taie-le cuburi Toaca marunt...

Citeste continuarea

Rosii umplute cu cus-cus

Postat de gospodariu

Rosii umplute cu cus-cus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute. Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2020, 18:44
Ce bine arata !
la 29.01.2020, 18:58
Bune!
la 29.01.2020, 18:58
la 29.01.2020, 19:23
Cred ca e tare bun ce ai facut!
la 29.01.2020, 19:24
O combinație bună...!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking