Ingrediente
- 1 kg carne de vita Angus
- Pentru marinat:
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare de Himalaya
- ½ lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 lngurite oregano uscat
- Altele:
- 1 lingura unt
- 2 buc ceapa galbena
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 10 catei mici de usturoi
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecam uleiul de masline impreuna cu condimentele.
- Carnea proaspata o taiem felii si trecem fiecare felie de carne prin uleiul condimentat.
- Pastram carnea la marinat timp de o ora.
- Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent, apoi apasam butonul BROWN/SOTE, selectam timpul 20 de minute si apasam START/Stop.
- Prajim bucatile de carne timp de 3 minute pe ambele parti si pe rand le scoatem intr-un bol pe care il acoperim pentru a mentine carnea calda.
- Dupa ce am terminat de prajit bucatile de carne, adaugam in vas o lingura de unt in care calim ceapa tocata marunt si ardeiul galben si rosu taiate cubulete.
- Adaugam bucatile de carne peste legumele calite impreuna cu sucul lasat de carne.
- Presaram deasupra usturoiul feliat apoi inchidem capacul ermetic.
- Apasam functia MEAT/STEW si selectam timpul 45 de minute.
- Verificam sa fie inchisa supapa pentru aburi si apasam butonul START/STOP.
- La terminarea programului, cu ajutrul unei spatule eliberam butonul de aburi si lasam asa timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei manusi de bucatarie desfacem capacul cu grija.
- Carnea obtinuta este foarte frageda, gustoasa si aromata si poate fi servita cu cartofi la cuptor si un piure de telina cu gulie.
- Si pentru ca acest piure de legume este foarte simplu si delicos am sa va zic si voua cum sa il faceti.
- Telina si gulia curatate de coaja si spalate, le fierbem in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, scurgem apa, punem legumele intr-un vas, ideal in vasul de la mixerul vertical, adaugam o lingura de unt si cu ajutorul mixerului vertical transformam legumele intr-un piure spumos. Adaugam piper macinat la servirea piureului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Angus in sos de ceapa si ardei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|