Vitel in lapte la cuptor cu cartofi noi

Postat de papabundetot in Vita
14 Iun 2013 | 3546 vizualizari
Vitel in lapte la cuptor cu cartofi noi

Cand te loveste imaginatia….te loveste si gata! Asa m-a lovit si pe mine cu acest preparat…dar nu ma pot plange caci a iesit delicios si carnita moale de ti se topea in gura. Initial cand am luat carnita,sincer nu prea stiam ce voi face cu ea,stiam doar ca am in frigider niste cartofi noi gata spalati si curatati ,carora trebuia sa le adaug ceva care sa se potriveasca si impreuna sa faca un preparat delicios care sa ne incante simturile si papilele

Ingrediente

  • 500 gr carne de vitel
  • 100 ml lapte
  • sos soia,
  • curry
  • o jumatate fenel
  • usturoi 2 catei
  • putin unt si ulei

Mod de preparare

Carnea de vitel am vrut sa o fragezesc asa ca am pus-o in lapte cu curry,putin sos soia si am lasat-o asa cam o jumatate de ora. Dupa acest timp am taiat bucata felii si le-am prajit pe gratar cat sa prinda o culoare frumoasa apoi le-am pus intr-o cratita de tuci ( Cred ca asa ii spune) si le-am bagat la cuptor impreuna cu putin usturoi si o jumatate de fennel taiat cubulete. Am adaugat si laptele cu condimente in care a stat carnea la fragezit si am lasat totul la cuptor cam o jumatate de ora.

Cartofii noi i-am curatat,spalat si prajit normal in ulei.

Pentru vitel am mai facut un sos:

  • o lingurita unt de arahide
  • o jumatate avocado
  • o lingurita mustar dijon

Aceste 3 ingrediente le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand au devenit o pasta omogena,am mai adaugat putina apa pentru ca mi se parea cam gros si apoi l-am servit alaturi de vitelul in lapte la cuptor cu cartofi noi prajiti. O minunatie 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in lapte la cuptor cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vita cu legume

Postat de privatelaura

Vita cu legume

Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata.  Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am...

Citeste continuarea

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Postat de camelia75

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Mod de preparare vita cu sos 1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete. 2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 16:39
Te rog frumos incarca ca si poza principala o fotografie cu rezolutie mai buna
la 14.06.2013, 20:41
Bunatate!
la 15.06.2013, 18:17
la 15.06.2013, 19:01
Sper sa fie mai bine acum

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking