Ingrediente
- Ingrediente:
- 125 g unt
- 90 g zahar tos, plus o cantitate suplimentara pentru a presara pe deasupra
- 1 ou mare
- 250 g faina
- 1 ou mediu,batut cu 1 lingura de apa,pentru glazurat
- Umplutura :
- 1 kg de cirese coapte,fara samburi
- 100 g zahar tos
- 3 linguri de amidon
- 25 g unt ,cubulete
Mod de preparare
Amestecati untul cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde . Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform . Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o minge,inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la frigider min. 30 de minute.
Impartiti aluatul in doua bucati ,una de doua ori mai mare decat cealalta .Rulati bucata mare pe o suprafata tapetata cu putina faina pana capata grosimea unei monede. Potriviti-o intr-o tava de placinta cu diametrul de 23 cm , indepartand coca in exces de pe margini. Lasati-o la frigider 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 220 grade .
Pentru umplutura ,amestecati ,ciresele intr-un bol ,cu zaharul si amidonul,apoi asezati-le in mod uniform pe suprafata placintei .Acoperiti cu bucatele de unt intreaga suprafata a umpluturii. Ungeti marginile aluatului cu ou .
Rulati restul de aluat si taiati-l fasii lungi,cu latimea de 1 cm. Aranjati fasiile deasupra placintei sub forma de gratar,indepartand tot aluatul care atarna pe margini. Ungeti cu ou suprafata placintei si presarati deasupra zahar tos .
Dati placinta la cuptor 10 minute,apoi mcsorati flacara si o mai lasati 40 de minute,pana cand aluatul se rumeneste ,iar umplutura incepe sa bolboroseasca.
Lasati-o sa se raceasca ,apoi o puteti servi cu inghetata de vanilie.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "American Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|