Ingrediente
- Aluat:
- 120 g unt moale
- 200 g faina
- 3 linguri lapte rece
- o lingura zahar
- o lingurita rasa cu sare
- Umplutura:
- 1 kg cirese
- 4 linguri cu zahar
- 4 linguri faina
- un plic zahar vanilat cu rom
- Topping
- 100 g unt
- 4 linguri cu varf cu faina
- patru linguri cu varf cu zahar
Mod de preparare
Se spala ciresele si se se scot samburii, se presara peste ele 4 linguri de zahar si se pun la frigider.
Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, apoi se intinde intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Peste cirese se pun cele 4 linguri de faina, se amesteca si se toarna in tava, peste aluat. Se presara deasupra lor un pliculet de zahar vanilat cu rom.
Se amesteca ingredientele pentru topping si se pune aluatul deasupra cireseleor, cu mana, sfaramand aluatul cu degetele.
Se pune placinta la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry pie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|