Barcute cu branza si mac

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
4 Sep 2014 | 7313 vizualizari
Barcute cu branza si mac

O super reteta gasita pe blogul Mirelei si o vanam de mult sa o pregatesc. A placut tuturor ceea ce a iesit, in plus sunt grozave de luat la pachet!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.

Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.

Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.

Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.

Aluatul dospit il impartim in 7 bile.

Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.

Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu ceapa verde

Postat de caroline

Placinta cu ceapa verde

Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit .  Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam...

Citeste continuarea

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Postat de AlexTeacher

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider. In prima faza, amesteca faina cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2014, 22:32
ce bine arata
la 04.09.2014, 22:36
Ce bune trebuie sa fi fost calde!
la 04.09.2014, 22:36
Cat de frumoase sunt!
la 04.09.2014, 23:03
bune bune
la 04.09.2014, 23:15
excelente!!!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking