Ingrediente
Pentru cupcakes :
- faina - aprox 250 gr (aluatul trebuie sa fie un pic mai gros)
- zahar tos - 150 gr
- unt - 100 gr(la temperatura camerei)
- lapte - 100 ml
- oua - 3 buc
- merisoare - 100 gr
- zahar vanilat - 2 plicuri
- praf de copt - 1 plic
- un praf de sare
- esenta vanilie - 1 lingurita
- 1/2 lingurita ghimbir
- sofran - un varf de cutit
- scortisoara - o lingurita
- nuca - 3 linguri
- o jumatate de ciocolata amaruie Heidi rasa
Mod de preparare
Intr-un robot sau vas de mixer puneti untul ,pastrat ceva timp afara sa fie moale, impreuna cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat. Frecati bine pana se topeste zaharul.
Puneti cate un ou si frecati bine , apoi restul de oua pe rand si frecati bine dupa fiecare (nu le puneti toate odata ca riscati sa se taie compozitia).
Adaugati faina cate putin alternand cu laptele .(puteti sa o faceti si cu mixerul si cu mana , cum doriti). Aluatul trebuie sa fie mai gros.
La sfarsit adaugati esenta de vanilie, sofranul,ghimbirul,ciocolata amaruie rasa si amestecati bine.Eu am mai pus si semintele de la o pastaie de vanilie(optional).
Puneti formele de hartie in tava, da-ti cuptorul pe 180 de grade si turnati cam 1 lingura de compozitie.Puneti cateva merisoare in fiecare si apoi mai puneti o lingura din aluat,sa le acopere bine. Deasupra puneti cele 3 linguri de nuca amestecate cu scortisoara si cu un plic de zahar vanilat.Peste nuca mai aruncati cateva merisoare pe fiecare cupcakes si le bagati pentru 25 de min la cuptor. Sa le verificati si la 20 de min cu o scobitoare.
Pofta buna!
Sa nu va certati pentru ele!!! :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu merisoare,nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|