Brownie cu piersici

Postat de TAB1TA in Prajituri
2 Iun 2013 | 3816 vizualizari
Brownie cu piersici

Aspectuasa, delicioasa si oricand surprinzatoare, cam asa pot descrie aceasta minunata prajitura. Ideea provine de la Stefania Motta. Reteta originala era cu caise. Este tare buna. Merita incercata! Tava folosita 24 x 24

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 6 linguri cacao
  • 3 linguri de ciocolata sfaramata
  • 200g iaurt natural (preferabil cu cacao)
  • un praf de copt
  • o praf de sare
  • 4 jumatati de piersici din compot
  • 2-3 linguri zahar brun (eu am pus putina cacao) de presarat pe tava
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Prepararea aluatului: Untul se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adaugagalbenusurile unul cate unul pana la integrarea completa. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se adauga iaurtul si ciocolata.

Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in aluat, amestecand usor cu o lingura de jos in sus pana cand rezulta un amestec omogen. Tava se unge bine cu unt si se presara zahar brun.

Apoi se aseaza jumatatile de piersici la o distanta egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos. Compozitia se rastoarna peste caise. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce. Se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste.

Apoi, se rastoarna pe o alta tava cu caisele in sus si se taie patrate in asa fel incat caisele sa fie plasate in centrul fiecarei negrese.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini tarte cu cirese

Postat de merisor67

Desert mini tarte cu cirese

Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm...

Citeste continuarea

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Se amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2013, 23:32
Compozitia din ingredientele spuse pare a fi foarte buna,dar o poza finala
la 02.06.2013, 23:48
Acum le pun Buni.
la 02.06.2013, 23:52
la 02.06.2013, 23:55
Motan
la 03.06.2013, 01:06
ciocolata si piersici, tare bun!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking