Carticele cu osanza si rahat

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
29 Ian 2013 | 8098 vizualizari
Carticele cu osanza si rahat

Sunt bune dar migaloase.

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cani apa calduta
  • 2 linguri otet
  • 2-4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 kg osanza ( amestecata cu faina,2 linguri)
  • rahat taiat bucatele

Mod de preparare

Aluat:

Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti osanza, a treia ramane fara si impachetam in felul urmator: partea fara osanza vine peste partea din mijloc cu osanza si apoi prima parte peste ele, se lasa la odihnit cca10 minute, apoi se intinde foaia din nou si procedam la fel cu osanza ramasa, trebuie sa urmarim sensul in care am pus osanza. Se procedeaza asa pana se termina osanza de pus, apoi se lasa la rece 1 ora. Dupa care se intinde, se taie dreptunghiulete, se umplu cu bucatele de rahat si se dau la cuptorul incins. Se pudreaza cu zahar cand sunt gata.

PS. Am incercat sa explic cat mai bine posibil, din pacate n-am poze care sa exemplifice procedura si cat de curand nu cred ca mai fac. Am niste probleme cu mainile, nu ma mai ajuta sa framant si evit efortul

Daca ti-a placut reteta noastra "Carticele cu osanza si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada

Postat de Constelatialeu

Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada

Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta...

Citeste continuarea

Desert pere posate in vin

Postat de xana

Desert pere posate in vin

Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 17:03
Da, aş "citi" câteva din ele
la 29.01.2013, 17:04
Cleme tu vii cu antichitati de-aste bune?N-am mai facut de nu mai tin minteDar sunt bune rau,mananci de nu te mai opresti
la 29.01.2013, 17:13
Bunica,imi e asa o pofta,am si osanza proaspata,dar ma chinuie mainile mele betege si nu ma incumet sa le fac....
la 29.01.2013, 17:14
Parinte,le citesti din soarta-n scoarta sau pe sarite?
la 29.01.2013, 17:16
Tot Cleme, tot citesc. Nu sunt aşa de superficial

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking