Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

Postat de diaconta in Prajituri
16 Ian 2011 | 4391 vizualizari
Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

Am zis ca nu mai fac,dar e weekend si merge putin ...dulce.Dupa cum zice si Gaby,numai acuma si nu mai fac.

Ingrediente

  • 400 gr albus de ou
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 50 gr unt
  • zeama de lamaie(1 1/2 am pus eu)
  • zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie si portocala
  • cacao indulcita
  • sare

Pentru jeleu:

  • 250 ml sirop de zmeura
  • 1 plic tort jele rosu

 

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate pana cand spuma este lucioasa si sta "batz".

Adaugam un sfert din cantitatea de faina si untul topit si racit cate putin.Amestecam usor cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem coaja de portocale si lamaie si adaugam restul de faina amestecata cu praful de copt.

Punem jumatate din compozitie intr-o forma de guguluf tapetata cu faina,presaram un strat generos de cacao indulcita(asa am avut eu) se poate pune si cacao simpla.Punem si restul de compozitie si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.Forma mea de guguluf e inalta si ingusta si se coace mai greu.

Pentru jelee,se amesteca siropul cu gelatina,se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot.Apoi se pune peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Postat de rhapsody

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat si mixeaza pana cand spuma creste in volum si devine...

Citeste continuarea

Desert negresa cu pere, merisoare si chili

Postat de andaoana

Desert negresa cu pere, merisoare si chili

Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 11:32
ce buuuuun!!!!
la 16.01.2011, 11:33
introducerea..e doar in visele tale)) si-n..ale mele))
la 16.01.2011, 11:35
si ale meleeee baiiiiiiiiiiiiiiiiii ,bun
la 16.01.2011, 11:36
Dia foarte bun ca intotdeauna
la 16.01.2011, 11:50
buna introducere.....toate zicem asa

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking