Chec umed cu pere şi vişine

Postat de diaconta in Dulciuri
3 Aug 2013 | 5566 vizualizari
Chec umed cu pere şi vişine

Mama a vrut chec în forma de guguluf,dar în sezonul asta nu se putea să fie fără fructe,iar cum la piaţă azi perele erau vedete,m-am gândit să le combin cu nişte vişine din acelea păstrate la borcan pentru prăjituri.Perele au sporit senzaţia de „umed” a checului,iar vişinele cu gustul lor dulce acrişor au dat un plus de savoare.A fost primul „dulce” făcut în cuptorul aragazului cel nou.Mă declar mulţumită având în vedere că l-am setat la nimereală neavând instrucţiuni.

Ingrediente

Pentru chec:

  • 5 oua(au fost mici, 4 daca sunt mai mari)
  • 230 g unt
  • 220 g zahar
  • 330 g faina
  • 100 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 800 g pere + sirop din 100 g zahar ,4 linguri apa si zeama de lamâie
  • Un borcan500 gvişine pentru prajituri

Pentru glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie

Mod de preparare

Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele le-am scurs de sirop. Intr-un bol am amestecat faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul. Ouale le-am mixat putin si am adaugat iaurtul. Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa.

Am adaugat peste crema de unt în reprize alternative ouale si amestecul de faina.La final aromele,vanilia si coaja de lamâie. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de consistenta pentru a sustine fructele. Am uns cu unt si tapetat o forma de chec(rotunda în cazul meu),am pus o parte din compozitie apoi visine si pere scurse din sirop. Am pus restul compozitiei si perele si visinele ramase.Visinele mi-au cam ramas deasupra chiar dupa ce compozitia a crescut în cuptor.

Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade si am pus tava pentru 45 de minute. Este util sa faceti testul scobitorii,tava mea fiind cam adânca,se coace mai greu compozitia. Dupa acest timp,am oprit focul si am mai lasat checul în cuptor 10 minute.

L-am scos si când s-a mai racit l-am rasturnat pe un platou. Pentru glazura,am cernut zaharul pudra si am adaugat zeama de lamâie câte putin pâna am obtinut consitenta dorita. Am pus glazura deasupra checului si am lasat sa se întareasca.

Se poate adauga si putin albus de ou ca sa se întareasca mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu pere şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Inghetata cu banane si caise

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata cu banane si caise

Bananele se feliaza si se pun in congelator. Caisele se spala, apoi se scufunda in apa fierbinte pentru jumatate de minut. Se scot din apa si li se ia pielea, se indeparteaza samburele, se...

Citeste continuarea

Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)

Intr-un vas incapator punem faina. Separat dizolvam grojdia uscata in 250 de ml de apa (din totalul de 500 ml) si turnam lichidul peste faina. Incepem sa amestem bine si turnam si restul de 250...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 23:18
deliciu
la 03.08.2013, 23:18
Ce bine arata! Mi-ai facut pofta de pere din alea
la 03.08.2013, 23:20
ce bun e
la 03.08.2013, 23:20
Dia,esti umeda?
la 03.08.2013, 23:21
))))))

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking