Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

Postat de amalia01 in Mancaruri de post
19 Mar 2019 | 2103 vizualizari
Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

Am intrat în perioada postului, odată cu cea de a doua lună de program RESET.

Și a trebuit să îmi pun imaginația la încercare pentru a creea meniuri speciale.

Primavara în farfurie-Retete de post creative

Ingrediente

  • 6 ciuperci brune
  • 3 lgt zeamă de lămâie
  • 1 vf de cuțit chilli
  • un praf de sare
  • 1/2 ceașcă de cus-cus
  • 1 ceașcă de apă fierbinte
  • 2 lg ulei de măsline
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 cubulete de tofu

Mod de preparare

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie.
După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei.
Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde).
Așezi ciupercile pe gril și le lași câte 5 minute pe fiecare parte.
Până când sunt gata ciupercile, torni apa fierbinte peste cus-cus, adaugi restul de zeamă de lămâie și acoperi cu o farfuriuta.

Cand cus-cus-ul este bine hidratat adaugi ceapa verde tocată mărunt, chilli și, eventual, un praf de sare.

Iei o ciuperca, pui un cubulet de tofu , adaugi cus-cus cât de mult, așezi deasupra altă ciuperca și fixezi cu o scobitoare. Servesti totul pe pat de salată verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu tofu si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Scovergi reteta clasica

Postat de merisor67

Scovergi reteta clasica

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...

Citeste continuarea

Mancare de post - Galuste cu soia

Postat de rhapsody

Mancare de post - Galuste cu soia

Aluat: 1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca. 2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2019, 11:31
la 19.03.2019, 11:33
la 19.03.2019, 12:18
la 20.03.2019, 19:55
la 24.03.2019, 09:10
Bune!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking