Clafoutis cu struguri si migdale

Postat de Poliana in Prajituri
2 Noi 2012 | 5488 vizualizari
Clafoutis cu struguri si migdale

Cand vine vorba sa fac un desert, deseori se intampla sa ma gandesc ce anume n-am consumat de mult, sa fie nou dar totusi vechi, si daca se poate intr-o combinatie diferita :))) Poate nu prea are sens ce spun, insa stiu ca atunci cand aleg sa fac desert si nu numai, poate fi vorba si de mancare, ajung sa rederulez meniurile din trecut pana ma opresc la ceva ce suna bine si care trebuie neaparat preparat :) Reteta de azi consta intr-un clafoutis - cel de data trecuta cu visine si banane mi-a placut enorm - putin diferit, intr-o combinatie noua cu struguri, care trebuie sa recunosc m-a speriat putin pentru ca nu prea folosisem eu struguri in prajituri....dar care m-a cucerit complet. Sunt atata de aromati strugurii in prajituri, grozavi!! Dar musai sa fie fara samburi, ca altfel o sa aveti de lucru :D

Ingrediente

  • 100 gr migdale macinate
  • 40 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri zahar brun
  • 80 ml smantana
  • 80 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 300 gr struguri boabe fara samburi
  • fulgi migdale
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 40 gr caimac/unt

Mod de preparare

Acest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de aici...sau sa puneti mai mult lichid (lapte) in compozitie. Migadele daca nu le aveti gata macinate, atunci le puneti la robot si le macinati fin.

Intr-un vas amestecam migdalele cu faina si praful de copt. Untul - eu am folosit caimac pentru ca aveam in dotare - se freaca cu zaharul pana se mai deschide la culoare apoi se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine. Peste crema de unt si oua se pune smantana (de gatit) si se omogenizeaza. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina, mixam cu mixerul la viteza mica, turnam laptele si apoi cealalta jumatate de faina si mixam usor.

Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de clafoutis cu miscari de jos in sus. Pregatim 3 vase ceramice medii spre mici sau unul mai mare, le ungem cu unt si pe fund repartizam boabele de struguri. peste struguri presaram zahar vanilat si cate o lingura de fulgi de migdale, apoi turnam compozita de prajitura. Deasupra presaram fulgi de migdale.

Preincalzim cuptorul la 170 grade, si dam vasele la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumenesc bine deasupra. Eu am pus vasele pe raftul al 3-lea de sus in jos, pentru ca imi era frica sa nu se arda prea tare deasupra, si a fost tare bine.

Servim dupa ce clafoutisul a ajuns la temperatura camerei. Se poate consuma cu frisca, dar eu am omis-o de data aceasta.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu struguri si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu pere

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu pere

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Intr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2012, 08:00
Mmm, ce bunatate ai adus!
la 02.11.2012, 08:10
Nu-s sigur cum se pronunţă dar de gust nu mă îndoiesc
la 02.11.2012, 08:43
la 02.11.2012, 08:51
o bunatate
la 02.11.2012, 09:00
Yummy! dai?

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking