Ingrediente
- Aluatul:
- 500 g faina
- 1 ou
- lapte cat cuprinde sau apa
- varf cutit sare
- umplutura:
- 500 grame branza vaci
- 1 ou
- sare dupa gust
- sosul:
- 200 ml smantana dulce
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- sare dupa gust
- cateva fire marar (optional)
Mod de preparare
Se framanta aluatul din toate ingridientele si se lasa la frigider o jumatate de ora.
Se pregateste umplutura .
Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu marginile mai ascutite,se pune in mijloc branza si se lipesc marginile, ca in poza , se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,cand se ridica la suprafata, ii scoatem cu o spumiera si ii trecem sub jet de apa rece,ii rasturnam intrun castron si ii scaldam in sosul de smantana fierbinte ,care se prepara astfel,punem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie ,cand s-a incalzit uleiul,adaugam smanatana si sarea la sfarsit mararul. Se servesc calzi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasii Bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|