Coltunasii Bunicii

Postat de Ksenya in Paste
3 Iun 2014 | 4928 vizualizari
Coltunasii Bunicii

Reteta o stiu de cand eram mica,o facea bunica cand imi petreceam vacantele la ea,zilele trecute mi-am amintit de ea,si am facut-o rapid ca sa o pot prezinta si voua.

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde sau apa
  • varf cutit sare
  • umplutura:
  • 500 grame branza vaci
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • sosul:
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • cateva fire marar (optional)

Mod de preparare

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora.

Se pregateste umplutura .

Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu marginile mai ascutite,se pune in mijloc branza si se lipesc marginile, ca in poza , se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,cand se ridica la suprafata, ii scoatem cu o spumiera si ii trecem sub jet de apa rece,ii rasturnam intrun castron si ii scaldam in sosul de smantana fierbinte ,care se prepara astfel,punem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie ,cand s-a incalzit uleiul,adaugam smanatana si sarea la sfarsit mararul. Se servesc calzi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasii Bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fusilli cu caramel si nuca prajita

Postat de simona72

Fusilli cu caramel si nuca prajita

 Intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute. Pentru sosul caramel: se pune zaharul...

Citeste continuarea

Salată de paste (risone) cu ton

Postat de ela2015

Salată de paste (risone) cu ton

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2014, 14:13
foarte bun
la 03.06.2014, 17:34
adauga si faina la ingrediente!
tare buni si foarte frumoasa prezentarea!
la 03.06.2014, 17:46
la 03.06.2014, 18:21
bun,bun si adauga faina ca altfel aluatul nu se face
la 03.06.2014, 18:54
Tare buni! Arata super!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking