Compot de nectarine

Postat de caroline in Sirop / Compot
12 Sep 2014 | 4283 vizualizari
Compot de nectarine

E prima oara cand fac compot ... Am primit multe nectarine...am mancat noi cat am mancat dar tot erau :)) ... Asa ca m-a dus gandul la un compot ,,ca tot sunt in toi retetele pentru camara :) .M-am inspirat de la compotul de piersici de la Merisor :X ( multumesc Meri :-* )

Ingrediente

  • 2 kg nectarine
  • 18 linguri cu zahar
  • apa

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus au iesit 6 sticle.

Nectarinele le spalam,le taiem in jumatate,eliminam samburele si apoi le taiem felii .Dupa plac si marime le puteti pune si jumatati .

Eu am cantarit 2 kg nectarine dupa ce am indepartat samburii.

Sticlele spalate si bine uscate,le umplem cu feliile de nectarine.

Punem cate 3 linguri de zahar la fiecare sticla . Daca fructele sunt mai acrisoare , marm cantitatea de zahar.

Completam cu apa si punem capacele bine la sticle .

Asezam sticlele intr-o oala si umplem cu apa pana la gatul sticlelor.

Dam la foc si lasam circa 15-20 minute.

Cand sunt gata , le impaturim intr-o patura si cand s-au racit le asezam in camara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort diplomat

Postat de rocsi_1612

Tort diplomat

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....

Citeste continuarea

Tort cu crema de nectarine

Postat de rhapsody

Tort cu crema de nectarine

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2014, 19:29
n-am facut dar imi plac tare mult nectarinele!
la 12.09.2014, 19:34
Deyu ... e prima oara cand fac ... sper sa fie bun
la 12.09.2014, 19:39
la 12.09.2014, 19:40
Arata bine !
la 12.09.2014, 19:40
Andreea, la mine tine compotul si doi ani, ca nu mancam, dar folosesc la prajituri
PS: ma bucur ca ti-am folosit ca inspiratie!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking