Compot de nectarine

Postat de nadina73 in Conserve
8 Aug 2010 | 21050 vizualizari
Compot de nectarine

nimic nu se compara cu un compot facut in casa

Ingrediente

  • 2 kg nectarine nu foarte mari
  • 12 linguri de zahar
  • sucul de la 1 lamaie stoarsa

Mod de preparare

Se spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar  de 1,5 kg sau 2.

Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei pun 4 linguri de zahar la un borcan de 800 g,cand a dat 2 clocote se pune sucul de lamaie si se mai lasa 2 minute dupa care se ia de pe foc si se pun in borcane peste nectarine.

Pt a nu se crapa borcanul se pun sub fiecare borcan cozi de metal de la cutit,furculite..............se pune siropu fierbinte apoi se capseaza si se sterilizeaza daca doriti, eu asa procedez.

Le pun intr-o cratita cu apa si o carpa dedesubt iar cu un tifon  umed se acopera borcanele se lasa 15 minute sa fierba apoi se pun intre paturi,pana se racesc 2-3 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort diplomat

Postat de rocsi_1612

Tort diplomat

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....

Citeste continuarea

Tort cu crema de nectarine

Postat de rhapsody

Tort cu crema de nectarine

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2010, 17:40
Miroase pana la mine a compot,asa ca am venit sa iau un borcanel
la 08.08.2010, 17:45
si eu vreau
la 08.08.2010, 18:33
preferatul meu......
la 08.08.2010, 18:42
e clar k nimic nu se compara cu un compot facut in casa...e delicios si sanatos
la 08.08.2010, 20:59
lalyhai dupa el

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking