Compot de nectarine

Postat de nadina73 in Conserve
8 Aug 2010 | 21098 vizualizari
Compot de nectarine

nimic nu se compara cu un compot facut in casa

Ingrediente

  • 2 kg nectarine nu foarte mari
  • 12 linguri de zahar
  • sucul de la 1 lamaie stoarsa

Mod de preparare

Se spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar  de 1,5 kg sau 2.

Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei pun 4 linguri de zahar la un borcan de 800 g,cand a dat 2 clocote se pune sucul de lamaie si se mai lasa 2 minute dupa care se ia de pe foc si se pun in borcane peste nectarine.

Pt a nu se crapa borcanul se pun sub fiecare borcan cozi de metal de la cutit,furculite..............se pune siropu fierbinte apoi se capseaza si se sterilizeaza daca doriti, eu asa procedez.

Le pun intr-o cratita cu apa si o carpa dedesubt iar cu un tifon  umed se acopera borcanele se lasa 15 minute sa fierba apoi se pun intre paturi,pana se racesc 2-3 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort diplomat

Postat de rocsi_1612

Tort diplomat

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....

Citeste continuarea

Tort cu crema de nectarine

Postat de rhapsody

Tort cu crema de nectarine

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2010, 17:40
Miroase pana la mine a compot,asa ca am venit sa iau un borcanel
la 08.08.2010, 17:45
si eu vreau
la 08.08.2010, 18:33
preferatul meu......
la 08.08.2010, 18:42
e clar k nimic nu se compara cu un compot facut in casa...e delicios si sanatos
la 08.08.2010, 20:59
lalyhai dupa el

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking