Ingrediente
Pentru blat:
- 300g biscuiti faramiciosi
- 200g unt
- 2 linguri esenta de rom
- 100g zahar pudra;
Crema 1:
- 150ml compot de piersici
- 100ml frisca lichida
- 1 plic praf de sarlota de ciocolata
- 200ml lapte
- 4 linguri fulgi de nuca de cocos
- 1 esenta de rom
Crema 2:
- 1/2 plic de gelatina
- 50g compot
- 100ml lapte
- 150g iaurt fructe (capsuni)
- 200ml frisca lichida
Pentru ornat: fructe din compot (piersici), felii de fructe proaspete (nectarine) si 1/2 plic jeleu de tort (rosu), ciocolata rasa si fulgi de nuca de cocos.
Mod de preparare
Pregatire Blat:
Se zdrobesc biscuitii foarte marunt. Intr-o tigaie se topeste untul in care se adauga zaharul pudra, esenta si biscuitii sfaramati. Se toarna compozitia in tava de tort -imbracata in folii de aluminiu, si cu lingura se piseaza bine compozitia de biscuiti pana capata un aspect de blat uniform.
Pregatire Crema 1:
Se mixeaza toate ingredientele pana devine o crema consistenta, dupa care se toarna peste blatul de biscuiti.
Pregatire Crema 2:
Se bate frisca lichida cu mixerul. In zeama de compot se dizolva gelatina, se dilueaza pe baie de abur, apoi se incorporeaza cu laptele si iaurtul si ulterior cu frisca batuta. Crema rezultata se toarna in tava peste crema 1.
Se da la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se poate orna cu fructe, peste care se toarna gelatina-jeleu. Cand s-a intarit si jeleul atunci se mai pot presara si fulgi de nuca de cocos si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|