Tort sarlota

Postat de Constelatialeu in Torturi
22 Ian 2013 | 4869 vizualizari
Tort sarlota

Acest tort l-am facut pentru nepotelul meu Paul Ii place lui sarlota,asa ca am zis sa-i fac un tortulet sarlota. Mie nu-mi place blatul din biscuiti,prefer intotdeauna blatul cu nuca.

Ingrediente

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema

  • 2 plicuri de sarlota de la Dr.Oetker,unul ciocolata,unul vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 600 ml lapte rece
  • 500 ml smatana pt.frisca(32% grasime)
  • decor,ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste,se adauga nuca si faina,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna in forma de tort compozitia,forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.Se baga la cuptorul incins in prealabil,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Crema

Fiecare plic de sarlota in parte se mixeaza cu 100 g zahar pudra si 300 ml lapte.Separat se pregateste frisca,se imparte in doua si se adauga in fiecare sarlota.

Asamblare.

Tortul se taie in 2 sau trei,in functie de cum vreti si apoi umpleti blaturile cu sarlota si lasati si pentru imbracat tortul.Se orneaza cu frisca si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarlota" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert sarlota regala exotica

Postat de ctlina

Desert sarlota regala exotica

Biscuitul: Se amestecă cacaua cu migdalele macinate. Se bat albușurile spuma adaugand treptat indulcitorul pana se tin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si amestecam  pana cand...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si sarlota

Postat de anuta

Tort cu ciocolata si sarlota

1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 22.01.2013, 17:57
fain arata
la 22.01.2013, 18:00
ai adus si desertul
la 22.01.2013, 18:08
bun si asta
la 22.01.2013, 18:12
Super...arata delicios
la 22.01.2013, 18:13

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking