Ingrediente
- 2 galbenusuri
- 5oo gr, faina
- 250 gr. unt
- 2 linguri smantana
- 1/2 cub de drojdie
- 100 ml. lapte
- 150 gr. zahar
- 1 lingura coaja de lamaie
- 2 zahar vanilat
- Umplutura
- 200 gr. nuca
- 50 gr. zahar
- 1 ou pentru uns cuiburile
Mod de preparare
Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut .
Amestecam galbenusurile cu untul, smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina .
Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana si lasam la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop de bucatarie .
Cand aluatul isi dubleaza volumul intindem o foaie peste care punem nuca macinata amestecata cu zahar , rulam si taiem rulada bucatele de grosimea unui deget .
Ungem tava cu ulei si asezam cuiburile de viespe , lasam 15 minute sa creasca .
Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cuiburile , presaram cu zahar si le introducem la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade .
Peste 30 de minute verificam daca sunt bine rumenite scoatem tava din cuptor si le lasam putin la racit in tava .
Se servesc caldute sau reci .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|