Ingrediente
- •făină albă de grâu 600 g.
- •lapte 200 ml.
- •ouă de rață 2 bucăți
- •sare iodata 1 linguriță
- •unt de cacao 150 g.
- •drojdie uscată 3 lingurițe
- •zahăr tos 2 linguri
- •coaja de lamaie
- •Pentru umplutura:
- •nucă măcinată 500 g.
- •zahăr tos 150 g.
- •miere de albine 150 g.
- •lapte 250 ml.
Mod de preparare
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D).
Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca, lasându-se la răcit. Se întind două foi, pe care se așează umplutura de nucă. Se fac două rulouri care se vor tăia felii circulare de cca. 2 cm. grosime. Dintr-un rulou ies cca. 18 felii..
Fiecare felie se așează în forma de floricele de silicon, lasându/se la dospit încă 15-20 de minute. Se introduc tăvile la cuptor cca. 40 de minute, la foc mediu. Când s-au rumenit cuiburile, se scot tăvile și pe fiecare cuib se pune câte o lingură de lapte îndulcit cu miere și zahăr. Se lasă la cuptor încă 5 minute. Se scot, tăvile din cuptor și se mai toarnă câte o lingură de lapte îndulcit pe fiecare cuib.
Spor la treabă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|