Desert bomboane Zambete colorate

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
11 Dec 2018 | 3520 vizualizari
Desert bomboane Zambete colorate

Am pornit de la niste chec cu cacao ramas nemancat si niste coji sfaramate de piersicute si doar nu era sa le arunc, le-am transformat in zambete colorate. Stiti ca atunci cand copii primesc ceva ce le este pe plac zambesc colorat, de aici si denumirea  bomboanelor, ca sunt niste bomboane facute-n casa, de casa......Zambiti colorat si nu uitati sa scoateti copilul din voi de cate ori sunteti tristi....

Ingrediente

  • 200 g chec cu cacao ( ramas nemancat)
  • 215 g resturi de coji de la piersici ( rebuturi ca s-au rupt si nu am putut sa le umplu)
  • 2 banane coapte cca 308 g
  • 2 lingiri de gem de capsuni ( productie proprie, atat capsunile cat si produsul final)
  • 4 linguri pline varf cu nuca macinata
  • ciocolata alba
  • bombonele, confetti colorate
  • si cel mai important
  • ZAMBETUL

Mod de preparare

In bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am pus compozitia intr-un castron si am dat-o la frigider 1 ora, apoi am scos-o si am format bomboane, mi-au iesit 37 de bucati. Am dat bomboanele la congelator cca 30 min.

Am taiat ciocolata marunt si am pus-o intr-un castron pe baie de aburi sa se topeasca, am diluat-o cu ulei ( aici n-am cantitati exacte, ca nu le-am masurat). Pe o tava am intins hartie de copt, am scos bomboanele din congelator le-am trecut prin ciocolata topita apoi am presarat bombonele colorate, le-am lasat sa se usuce bine, apoi le-am daruit cu drag...Copii chiar au avut fete zambitoare si colorate.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane Zambete colorate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bezele cu crema de lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert bezele cu crema de lamaie

Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai...

Citeste continuarea

Prajitura Katy

Postat de Constelatialeu

Prajitura Katy

Foi : Intr-un castron amestecam untura cu sarea,zaharul apoi adaugam galbenusurile si laptele. Omogenizam si adaugam faina cernuta si praful de copt, framnatam o coca pe care o impartim in 3 parti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2018, 16:37
la 11.12.2018, 16:47
Ce bine și bune arată!
la 11.12.2018, 16:53
Foarte festive ”zâmbetele colorate”!
la 11.12.2018, 16:57
Ce bine te-ai gandit sa faci bomboane
la 11.12.2018, 17:08
foarte frumusele!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking