Ingrediente
- 200 g chec cu cacao ( ramas nemancat)
- 215 g resturi de coji de la piersici ( rebuturi ca s-au rupt si nu am putut sa le umplu)
- 2 banane coapte cca 308 g
- 2 lingiri de gem de capsuni ( productie proprie, atat capsunile cat si produsul final)
- 4 linguri pline varf cu nuca macinata
- ciocolata alba
- bombonele, confetti colorate
- si cel mai important
- ZAMBETUL
Mod de preparare
In bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am pus compozitia intr-un castron si am dat-o la frigider 1 ora, apoi am scos-o si am format bomboane, mi-au iesit 37 de bucati. Am dat bomboanele la congelator cca 30 min.
Am taiat ciocolata marunt si am pus-o intr-un castron pe baie de aburi sa se topeasca, am diluat-o cu ulei ( aici n-am cantitati exacte, ca nu le-am masurat). Pe o tava am intins hartie de copt, am scos bomboanele din congelator le-am trecut prin ciocolata topita apoi am presarat bombonele colorate, le-am lasat sa se usuce bine, apoi le-am daruit cu drag...Copii chiar au avut fete zambitoare si colorate.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane Zambete colorate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|